eu...

Fotografia mea
am ochii negri si pe vremea cand imi pasa, te iubeam pe tine!

...

Se tin de mana. Nu imi dau seama care dintre ei e mai frumos. Ea. Ba nu, clar, el este. Amandoi sunt frumosi. Sunt impreuna de ani de zile. Cuplul perfect, as putea spune. Ii vezi razand, ii vezi sarutandu-se, ii vezi tinandu-se de mana. Tanjesti dupa ceva asemanator. Te rogi seara de seara sa iti dea si tie Doamne Doamne, mana care iti lipseste. Celelalte buze de care ai nevoie pentru a da viata unui sarut.

Isi iau ramas bun. Tinandu-se de mana se indreapta spre casa. Pleaca in admiratia tuturor. Ca la sfarsitul unei piese de teatru, cand actorii parasesc scena in aplauzele spectatorilor. Se lasa cortina.

Parca ea nu mai e atat de frumoasa. Si el, el a fost frumos vreodata?! Doamne, cat de nepotriviti sunt! Ce priviri stangace, ce cuvinte amare se aud. Unde sunt zambetele pe care si le imparteau doar cu cateva clipe in urma!? Unde sunt saruturile perfecte de adineauri?! Se aud reprosuri, regrete, cuvinte grele. Lacrimi se aud cazand. Patul, care odata era altarul lor, acum e doar un chin. Fiecare doarme pe partea lui, intrerupti de un zid imaginar de cuvinte urate.

A doua zi, se pregatesc de o noua scena. Doamne, ce frumosi sunt! Ce perfecti sunt... Doamne, oare eu o sa am parte vreodata de asta!? Te intrebi admirandu-i iar si iar. Habar n-ai, ca aseara a adormit plangand pentru a suta oara! Nici prin cap nu iti trece, ca ea nu mai e ce a fost odata. Are pe fata semnele sutelor de compromisuri. Cicatricile zecilor de ori cand a dat o noua sansa. Nu mai poate. O stie, dar stie ca nu ar putea nici fara. El se intreaba zi de zi, de ce nu mai ii vede in ochi sclipirea de care s-a indragostit. De ce nu mai e intre ei pasiunea care ii facea sa doarma pe jos fara sa le fie frig.

Dar, intrebarile nu isi mai au rostul. Ei sunt cuplul perfect. Nu isi pot dezamagi fanii. Trebuie sa fie perfecti, iubirea lor trebuie invidiata si dorita de cat mai multi.

Dumnezeu se intreaba adesea, de ce ne dormi iubirea aia perfecta... dar ii suntem prea dragi, si ne indeplineste dorintele. Sfarsim in relatii „perfecte” care ne mananca sufletele ca termitele. Ne dorim fericirile altora si atunci cand le avem intocmai, ne intrebam de ce Dumnezeu e rau cu noi. Uitam sa vedem dincolo de aparente. Ne dorim lucruri care sclipesc de fericire, care ne fura privirile mereu. Uitam sa vedem realitatea si fericirea in care ne aflam. Tanjim dupa lucruri care credem ca ne-ar putea face fericiti. Uitam numarul compromisurilor pe care trebuie sa le facem.

Adesea merg mana in mana cu iubitul meu si vad priviri furise. Cum se uita la el, cum se uita la mine. La cum radiem impreuna. Adesea aud voci in spate spunand „tu de ce nu faci asa?!” „tu de ce nu ma saruti asa”. Parem perfecti. Nu suntem, parem doar. Inca ne luptam cu teama de a merge mai departe, de a face compromisuri. Eu sunt genul care mizeaza pe lucrurile simple. Pe cuvintele mici, spuse cu ajutorul ochilor. Pe cubul de gheata pe care mi-l pui in pahar, cand nici n-apuc sa ti-l cer. Il rog pe Doamne Doamne, sa ne dea sansa sa fim plini de defecte. Sa avem o relatie reala plina de lucruri reale. Sa ma certi, sa te iert, sa ma saruti, sa ma tii in brate. Sa ne dea timp sa renuntam la eu-ul care ne umple sufletele si sa devenim noi. Sa ne trezim intr-o dimineata si sa ii multumim pentru tot ce ne-a dat. Sa ma faci sa plang doar ca sa ma vezi razand cu lacrimi. Sa te privesc cand dormi si sa iti soptesc sa ma visezi.

Doar timp ne trebuie... timp sa gresim...

4 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Esti tare, iti daruiesc trandafirul admiratiei mele si te declar scribul iubirii :)(dintre el si ea)
Mai este o iubire, pentru Dumnezeu... mai importanta decat toate.
Oricum iubirea trebuie admirata, contemplata,... iubita.
Apropo, ce flori iti plac? :)

josephine spunea...

imi plac calele albe si orhideele, dar toate florile sunt frumoase in felul lor.

Ingerul tau spunea...

Eram sigur, adica a fost singura floare care mi-a venit in minte gandindu-ma...
http://www.youtube.com/watch?v=JOPhka0RM6E

Ingerul tau spunea...

Hei Josephine, esti prinsa cu Napoleon ? :)