eu...

Fotografia mea
am ochii negri si pe vremea cand imi pasa, te iubeam pe tine!

...IV

Trecusera deja cateva zile de cand plecase din viata ei. Dar facea totul de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Mergea in continuare in aceleasi locuri, se uita la aceleasi filme, se intalnea cu aceleasi persoane. Nu povestise nimanui despre ce se intamplase. Ii era teama ca daca va spune totul cu voce tare, se va auzi si se va gandi de doua ori. Se va intreba daca nu cumva a gresit. Asa ca tacea. Era mai simplu, mai comod.


Se aseza in fata laptopului asa cum o facea in fiecare dimineata. Isi citi horoscopul si il injura pe cel care l-a scris. „persoana iubita nu va ofera intelegerea de care aveti nevoie si bla bla bla”. Sa va ia dracu. Daca vroiam sa stiu ce face el, citeam la zodia lui! Nu la a mea!


Apoi deschise mail-urile. Trecu repede in revista problemele urgente si zari numele lui in lista si cu top priority. Selecta mesajul si il sterse. Se duse in si in deleted items si il sterse de acolo. Nu vroia sa stie. Nu vroia sa vada. Isi continua ziua fara macar o data sa se intrebe ce scria in mesaj.

Era disperat. Condusese ca un nebun: Bucuresti – Pitesti, Pitesti – Bucuresti, Bucuresti – Pitesti, Pitesti – Bucuresti. Condusul il relaxa. Asa cum ea ii povestise o data ca era atat de nervoasa incat ca sa evite sa omoare pe cineva, a condus pana la Pitesti si inapoi. Culmea, cand s-a intors era la fel de nervoasa, asa ca a facut drumul inca o data. I s-a facut somn la intoarcere, a uitat de nervi si s-a culcat. Dar la el nu functiona. Era la fel de disperat. O iubea! La dracu, acum cand in sfarsit isi gasise cvintele sa i-o spuna, tocmai acum nu vroia ea sa le auda! Se duse in fata blocului ei si ii cauta geamul. Lumina era stinsa. Era 4 dimineata deja. Probabil ca dormea ca un bebelus. Privi mult timp in spre apartamentul ei. Si totusi nu o vedea. Nu o vedea cum statea la geam si privea luminile din fata ei. Cum se uita la copacii din jur si la masinile care treceau. Ea in schimb, il vedea. Se uita la el si nu simtea nimic. La un moment dat isi spuse: sa te ia dracu... sa va ia dracu pe amandoi mai exact. Se baga in pat si adormi instantaneu. El mai ramase cateva ore in fata blocului gandindu-se ce avea de facut. Gasi un plan. Isi spuse ca o sa ii trimita un mail lung in care o sa ii spuna tot ce avea pe suflet si pe care ea o sa il citeasca si o sa inteleaga apoi ca tot ce simte pt ea este adevarat. Asta trebuia sa faca era sigur. Se duse acasa isi lua laptopul in brate si insirui pagini intregi despre cat de mult o iubeste si toate momentele in care si-a dorit sa fie cu ea. Il trimise la timp sa il primeasca in runda I de citit mail-uri dimineata. Era deja fericit si entuziasmat. Avea o sclipire de speranta in ochi si simtea ca lucrurile se vor schimba. Isi facu un dus si nici macar nu se baga la somn. Era prea entuziasmat sa o faca. Isi petrecu intreaga zi in fata calculatorului clickuind „send and receive”. Veneau tot felul de mailuri, dar nici macar unul de la ea.


La dracu. Nu avea sa mai astepte. Lua cheile de la masina si se duse la ea in fata blocului. Lumina era stinsa, deci inca nu venise de la birou. Astepta ore in sir in masina. Intr-un final ii zari masina. O privea cum iesea din masina si cum scoatea zecile de pungi din portbagaj. Abia le putea cuprinde in ambele maini si totusi deschise si usa din spate si scoase restul si de acolo. Zambi amuzat. Asa era ea. Cand ceva nu ii convenea, pantofii, hainele si zorzoanele aveau sa ii aline supararea. Cobori si se aproprie.


Cred ca ai nevoie de ajutor...

Se intoarse surprisa si il zari. Nu putea sa zica nimic, pentru ca avea cheile de la casa intre dinti. Nu vroia sa se impiedice la usa asa ca le tinea in gura.

Ii lua o parte din pungi cat sa se elibereze si sa isi scoata cheile din gura.

Nu e nevoie sa ma ajuti, mersi. Ma descurc.

Stiu, dar totusi te ajut. As vrea sa schimbam cateva cuvinte.

Eu as prefera sa nu. Decat doar daca vrei sa auzi o reluare de zilele trecute.

Ii lua cheile din mana si o lua inaintea ei. Intra in casa, puse pungile in dormitor pe pat si se duse sa isi faca o cafea.

Nu crezi ca ar trebui sa te invit la o cafea ? esti la mine in casa totusi...

Da, dar oricum nu stii sa faci, asa ca ce rost are?!

Ea deschise frigiderul si isi umplu o cana cu gheata. Se duse la baietii ei preferati Jack si Jonnie si isi puse in cana jumatate Jack si jumatate Jonnie.

Ai de gand sa bei o cana de whisky ?

nu e o cana de whisky. E o cana de cafea de fapt in care mi-am facut un cocktail care are la baza whisky. Si da, am de gand sa o beau. Tinand cont ca o beau pe stomacul gol, in mai putin de o ora o sa o si vomit, asa ca nu vad unde bati! Spuneai ca ai ceva de zis... zi ce ai de zis si pleaca. Vreau sa beau asta, sa imi fac un dush si sa dorm. Maine am o zi grea.

Te iubesc. Intelegi? Ai citit mailul meu?

Nu.

Nu l-ai primit?

Ba da. Dar nu l-am citit. I-am dat delete.

Nu erai nici macar curioasa ce aveam sa iti spun?


Lua o gura mare din cana, o inghiti cu greu, se cutremura putin si apoi spuse: nu, nu eram curioasa. Nici acum nu ard de nerabdare sa imi spui ce simti. Nu vreau sa stiu nimic din ce ai de spus. Nu vreau sa ascult bla bla-uri infinite despre cum ti-ai dat seama brusc ca ma iubesti. Nu vreau sa stiu cum imi promiti ca o sa ma protejezi si o sa ai grija de mine si nu o sa lasi nimic sa ma raneasca. Nu vreau sa stiu nimic din toate gunoaiele astea. Nu vreau sa ascult povesti cu zane si printese. Mai lua o gura din cana de whisky.

Nu te inteleg. De ce ai atitudinea asta? De ce nu vrei sa crezi ca tot ce simt e sincer si e adevarat?

Ah la dracu! Nu spun ca nu esti sincer, spun ca nu cred si chiar daca asta simti acum, in scurt timp vei uita asta si vei deveni un porc nesimtit ca toti ceilalati. Iar eu sincer, prefer sa sar peste etapa asta cu basmele ca atunci cand vine sfarsitul, sa nu ma prinda in turnul vreunui castel de cristal, ca sa am de unde sa cad.

Cat esti de ironica.

Prefer sarcastica.

Ce e cu tine? Tu nu erai asa! Credeai in iubire si in ce minuni poate face iubirea. Credeai ca doi oameni se pot iubi si ca pot fi fericiti impreuna. Acum ce dracu s-a intamplat cu tine? Te porti de parca cineva ti-a scos inima din piept!

Ei bine aici ai dreptate. Lua o gura si mai mare de whisky, dar de data asta nu se mai cutremura. Ai perfecta dreptate. Ma port de parca nu as mai avea inima in piept, pentru ca nu mai am. A venit un idiot cu un cutit foarte bine ascutit, mi-a despicat pieptul si mi-a scos inima din piept. Si nu pe toata o data!!! Nu, nu! Bucatica cu bucatica! Fara anestezie, fara nimic. Asa ca da, ma port asa, pt ca exact asa sunt!!! Lua inca o inghititura de whisky.

Ok. Si ai suferit, ai fost ranita, toti am fost la un moment dat. Ce te face sa crezi ca nu o sa te fac fericita? Sau ca o sa te ranesc?

Hai taci. Ma simt ca intr-un film prost. Cred asta pentru ca asta e adevarul. Sunt o realista, luate-ar dracu sa te ia. Iar tu stii asta! Intotdeauna, nu vad partea buna sau partea rea a lucrurilor, ci o vad pe aia reala. Aia care o sa se intample. Asa spuneti toti. Indrugati verzi si uscate si de fapt sunteti doar o adunatura de lasi care isi masoara barbatia prin numarul de femei cu care s-au culcat. Desi pentru majoritatea, asta inseamna doar cele din filemele porno si din revistele de profil. Asa ca ce sa ne mintim. Asta e adevarul. Tot la partea asta o sa ajungem mai devreme sau mai tarziu.

Ce e cu tine femeie? Tu nu erai asa! Cum de ai ajuns asa de superficiala si de plina de amaraciune???

Superficiala??? Eu sunt aia superficiala idiotule, ca daca imi pun acum niste tocuri si ma dezbrac, uiti unde ti-e inima si incepi sa gandesti cu alt cap!

Femeie ce e cu tine?

Mai lua o inghititura de whisky. Se apropie de ea si ii lua cana din mana si o varsa in chiuveta.

Heii. Ala era al meu. Cumparat de mine. Ce dracu e cu tine?!

Hai lasa ca o sa iti iau altul!

Nu vreau altul. Vreau sa pleci!

Te iubesc. Intelegi?! Asa cum esti tu, nebuna, sarcastica, ironica, realista si insensibila, eu tot te iubesc.

Hei nu sunt deloc insensibila! Tu nu ai vazut cati pantofi mi-am luat ? daca eram insensibila ii lasam sa putrezeasca cine stie cat in magazin. Pleaca te rog.


El radea. O privea asa ametita cum era si cum debita prostii, dar exact pentru asta o iubea: si atunci cand iti venea sa o omori si apoi sa ii arunci cadavrul in vreun rau, ea si atunci te putea face sa razi.


Ce pantofi ti-ai luat? Arata-mi!

Nu vreau. de ce sa iti arat pantofii mei?

Ca vreau sa vad daca ti-am luat o pereche pe care o ai deja.

mi-ai luat pantofi?

Da. Logic. Iti eram dator o pereche de pantofi. Ti-am luat-o a doua zi dupa ce am mancat inghetata in noaptea aia.

Si de ce nu mi i-ai dat?

Pentru ca nu am avut curaj sa te sun. Ma simteam un prost ca primul lucru pe care l-am facut a doua zi dimineata, a fost sa iti cumpar pantofi.

Si unde sunt?

In masina.

Adu-i.

De ce?

Vreau sa ii vad.

Dar de ce?

Auzi, acum mi-ai captat atentia, bucura-te de ea.

Ok. Ii aduc. In timp ce se indrepta spre usa isi dadu seama ca era in stare sa il trimita pana jos sa ii ia pantofii ca apoi sa inchida usa si sa nu il lase sa mai intre. O cunostea. Sigur asta urma sa faca. Se aproprie de usa si scoase cheile din usa si iesi.

Hei alea sunt ale mele. ce faci cu ele?

Ma duc pana jos si ma intorc. Nu vreau sa gasesc usa inchisa cand vin si daca totusi va fi inchisa, vreau sa o pot deschide macar.


Profita ca el plecase si il lua in brate pe micul Jack. Tu o sa ma faci sa ma simt ceva mai bine! Lua inghitituri adanci direct din sticla. Simtea cum o arde pe gat, dar nu ii pasa. Cel putin nu isi simtea pieptul cum se zbate de atata durere. Se duse in dormitor si se intinse in pat. Il lua si pe micul Jack.


Cateva minute mai tarziu veni si el. Intra si nu fu surprins sa o zareasca intinsa in pat cu sticla de whisky langa. Stia ca asa o sa o gaseasca pentru ca asa e ea. Whisky-ul era anestezia ei. Asa nu simtea durerea. Cel putin nu cea care trebuia. Isi aminti ca fusesera de mult impreuna la o petrecere la care ea nu vrusese sa mearga dar era aproape obligata de circumstante sa o faca. Avea in picioare niste pantofi care urau picioarele si care ii omorasera degetul mic de la piciorul drept. Bause 4 pahare de vodka sa nu mai simta durerea aia. Isi aminti cat rase de ea ca abia isi mai tinea echilibrul, dar era fericita ca degetul nu o mai durea. Glumea chiar ca nu o mai doare pentru ca nu mai face parte din corpul ei, ci din pantof.


Ia sa vad pantofii. Ii spuse in timp ce incerca sa se ridice in capul oaselor. Opa. Cred ca mai bine stau aici.

Scoase pantofii din cutie si ii vazu surprinderea pe fata.

Sa nu imi spui ca sunt 39?!?!

Ba da. Nu 39 porti?!

Ba da. Dar tarfa aia nenorocita mi-a zis ca nu mai au in niciun magazin din Bucuresti 39 asa ca sa mi-i scot din cap. Si uite ca tie ti-a gasit 39.

a... deci i-ai vrut si tu pe astia?

Normal. Nu auzi? Si mi-a zis ca nu mai sunt! Unde i-ai gasit?!

In Baneasa.

Tarfa nenorocita.

Hai lasa. Ca si astia, tot ai tai sunt. Ia vezi daca iti vin.


Prietene ai innebunit de tot! Mie mi-e greu sa mai ridic capul de pe perna si tu vrei sa ma ridic pe tocuri? Cred ca oricum o sa adorm din moment in moment asa ca stii ce ai de facut: trage usa dupa tine, ca se incuie singura.


Da da stiu mormai el in timp ce lua pungile de pe pat si stranse tot ce era in jur. Ea adormise deja. De fapt inca mai vorbea, dar cu siguranta vorbea in somn si intr-o alta limba. Se duse in bucatarie si puse lucrurile la locul lor. Apoi cand ea era deja la al doilea vis, o dezbraca si o imbraca in pijama. Stia cat uraste sa doarma imbracata in blugi. Ar fi vrut si sa o demachieze, dar habar n-avea cum se facea asta. Se dezbraca de haine si se baga in pat langa ea. O lua in brate si ii o saruta pe frunte.



Te iubesc femeie nebuna ...




povestea noastra...III

Nu. Nu pot. Nu pot sa cred ca am renuntat la o pereche de pantofi pt o inghe!

Haha. Iti iau maine pantofi, nu te mai plange. Te scot la un lapte cald sa te ia somnul?

Mai bine la o inghe!

Esti incredibila. Ajung in 5 min.

Unde esti ? la coltul blocului???

Nu. Acum ajung acolo :P



Scuze, aveam rochia de gala la calcat asa ca va trebui sa te multumesti cu pantalonii mei de pijama cu buline.

Si cu Minnie.

Eh, cu Minnie nu trebuie sa te obisnuiesti. E de-a casei oricum!


O privi din nou. Imbracata cu pantaloni albastri de pijama cu buline albe si cu un tricou roz cu Minnie. Parul prins intr-o coada neglijenta. Ochii negri, obrajii roz. O adora.

Rasera ore intregi. Cand se intoarsera acasa soarele deja rasarea, dar lor nu le pasa.

Zilele trecura din nou asa cum obisnuiau. El nu suna, ea nu suna. Erau poate prea mandri, prea orgoliosi. Prea prosti.



Incepu o relatie noua cu nou EL. Un el de care se indragosti iremediabil. Un el pe care il adora si il venera in acelasi timp. Un el care o facuse sa uite de inghetata din toiul noptii. Isi dedica zilele si noptile sa il faca fericit si uita complet de tot ce traise inainte. Intr-o zi se intalnira intamplator la film. El cu o alta ea, ea cu un alt el. Isi zambira si isi urara toate cele bune fara sa clipeasca macar! Isi masurara partenerii din priviri si isi spusera in gand ca ei sunt mai buni. Se privira din nou politicos si isi luara la revedere.


Viata ei nu mai era brusc frumoasa. Ultimele luni devenisera un calvar, asa ca sfarsitul mult asteptat venise. Sufera si plangea si blestema tot. Ura ca plange din nou pentru un el. Era obisnuita sa conduca cu ochelarii de soare la ochi si cu lacrimile siroaie pe obraji. Dar azi nu putea. Azi nu putea sa mai joace teatru. Vroia doar sa isi planga de mila. Trase pe dreapta si planse mai bine de o ora cu capul in volan. La un moment dat un claxon o trezi din letargie. Se uita in oglinda retrovizoare si vazu numarul masinii. Pleca rapid. Nu era pregatita.


Cateva zile mai tarziu, in drumul spre o intalnire isi dadu seama ca nu mai are benzina. Blstemand masina si nevoile ei, intra in prima benzinarie si facu plinul. Era imbracata ca de obicei cu pantofi cu toc, blugi, camasa si sacou. Isi lua un red bull si plati. Cand iesea din benzinarie il vazu. De data astea nu mai fugea.


Hei... ce-i cu tine prin partea asta a orasului? Nu te-am mai vazut de un car de ani!

Eh, ma duc la o intalnire si eram aproape de pana prostului. M-am gandit ca atata timp cat si in partea asta a orasului aveti benzina, de ce sa nu profit?!

Arati foarte bine. Cum iti merge? Iubitul?

Multumesc frumos. Mie foarte bine, lui, sper sa ii cada un meteorit in cap si sper sa pot fi de fata sa filmez asta si sa-mi pun filmuletul screen saver. Zambi amar.

Nebuna ca de obicei! O privi din nou. Daca ea ar fi stiut cat de dor ii era de ea. Daca doar ar fi stiut ca inchidea ochii si si-o imagina in fiecare zi. Daca ar fi stiut ca dimineata primul lui gand se referea la ea.

mi-a parut bine sa te vad. Ma grabesc sa ajung la intalnire. Poate ne mai auzim.

a... sigur. Poate la o cola la cutie. Rece. Sau o inghe.

Sigur. Il saruta usor pe obraz, isi puse ochelarii si pleca.


Ramase minute in sir si privi in urma ei. In ziua aceea nu avea sa se mai duca la birou. Oricum tot ce ar fi putut sa faca, ar fi fost sa se gandeasca la ea. Isi suna iubita si ii spuse ca nu se simte bine si anula urmatoarele intalniri. Nu putea sa se prefaca dupa ce o revazuse.




Nu ii venea sa creada ca o astepta din nou la aceeasi masa. Nu ii venea sa creada ca avusese curajul sa o sune si sa o invite in oras. Nu ii venea sa creada ca ea acceptase. Avusese emotii. Isi lasa barba de doua zile, asa cum ii placea ei, se dadu cu parfumul ei preferat, isi puse tricou alb, blugi si tenesi asa cum ii placea ei. Intarzia ca de obicei.

Primi un sms. Hei, intarzii un pic! Iarta-ma, dar doar ma cunosti! Ma revansez promit!

Zambi. O cunostea. Si stia ca probabil avea sa zica ceva legat de niste chei pe care nu le gasise la timp. Dar nu conta: venea.


Nici nu mai stia de cand se intalnisera. Vorbeau de ore in sir cel putin. Se trezira la realitate doar cand chelnerul le spuse ca ar trebui sa plaseze o ultima comanda. Iesira din local si se privira. O dorea de atata timp!


Hei nu vrei sa vii la mine sa bei o cafea?

Cand ai invatat sa faci cafea?

Cine a zis ca am invatat? Nu beau - Nu fac. Dar poti veni sa iti faci o cafea la mine in timp ce eu imi pun gheata in paharul cu cola.


Rase si o saruta pe frunte. Pur si simplu o adora.

Plecara spre apartament in masini separate. El se gandea daca o sa reziste sau pur si simplu o sa o sarute. Ea se intreba daca isi stransese lenjeria si hainele inainte sa plece de acasa.


Nu apucara sa intre bine in casa, ca el o lua in brate si o saruta. O saruta indelung asa cum isi dorea de atata timp. Facura dragoste asa cum isi imaginasera de atatea ori. Adormi in bratele lui ca un copil. El nu putea sa doarma. Nu vroia sa piarda nimic. O privea cum doarme, cum respira, ii adulmeca mirosul. Era femeia vietii lui. O stia atat de bine. Daca si-ar fi gasit cuvintele potrivite sa ii spuna. Din fericire a doua zi era sambata si niciunul dintre ei nu trebuia sa se trezeasca devreme. Se bucurara impreuna de o dimineata tarzie in pat. Nu isi vorbeau. Vorbisera prea mult timp. Se sarutau, se adulmecau. Facura dragoste ca doi nebuni. Erau pasionali si fericiti. Asa cum stiau ca aveau sa fie. Traiau un vis. Un vis implinit.


Te ador. Pur si simplu te ador. Nu imi imaginez viata decat alaturi de tine. Nu vreau sa fiu decat al tau. Nu vreau sa mai pierdem timpul. Vreau sa fii doar a mea.

Brusc tresari. Parca un val de ceata i se lua de pe ochi. Se ridica din pat, privi hainele aruncate din jur si patul sifonat. Apoi il zari gol intre cearceafuri.

Parca aveai o iubita?! Ai uitat de ea asa repede?!

Nu, viata mea. Nu am uitat. Primul lucru pe care o sa il fac este sa ma despart de ea. M-as fi despartit inainte daca m-as fi gandit vreodata ca si tu ma vrei. Si in plus, nu aveam o relatie atat de serioasa cu ea. Doar ne intalneam din cand in cand.

Nu. Nu te vreau. stranse repede hainele lui de pe jos si i le tranti in brate.

Imbraca-te. E timpul sa pleci acum.

Ce s-a intamplat iubito? Spune-mi cu ce am gresit?

Cu nimic. Sa trantesti usa dupa tine, se incuie automat.



Intra in baie si dadu drumul la apa. Se privi in oglinda si se vazu mai frumoasa ca niciodata. Se vedea asa cum o vedea el. Se spala repede pe fata si incerca sa il spele din gandurile ei. Nu putea sa se indragosteasca. Nu putea sa mai sufere o data. Isi aminti din nou noptile si zilele plangand, teatrul pe care il juca cu toti cei din jur zambind si spunand ca ii e bine cand tot ce vroia era sa dispara undeva unde ar putea sa planga. Nu vroia decat sa planga. Nu putea sa sufere din nou. Isi jurase ca nimeni nu o sa o mai raneasca. Chiar daca pentru asta, ar fi trebuit sa nu lase pe nimeni aproape. Nici macar pe el.

Intra in cada si dadu drumul la apa fierbinte. Aburii si apa aveau sa o linisteasca si sa o faca sa uite. Cateva ore mai tarziu iesi din baie si gasi pe pat un bilet.


Te iubesc. Cand vei fi capabila sa intelegi asta, suna-ma!

Te iubesc.


Il mototoli si il arunca la gunoi.


Nu avea sa mai sufere din cauza nimanui. Isi promisese!

povestea noastra...II

Vorbea ca de obicei fara oprire trecand de la un subiect la altul fara sa faca pauze. El o privea ca intotdeauna cu zambetul pe buze si cu multa caldura. Ea radea, plangea, radea din nou si din nou plangea. Era asa cum a fost mereu: un amalgam de sentimente, o temperamentala incorigibila. Tocmai de asta o iubea. Tocmai de asta o iubise.


Heiiiii... aahh... eu vorbesc ca o moara stricata si tu nici macar nu esti atent la mine??? Nu se poate domnule asa ceva, eu imi iau jucariile si ma duc acasa!!! E incredibil... si din nou incepe sa vorbeasca fara sa vada ca el din nou se pierduse in lumea viselor. Sorbea cu guri mici picaturi de vin si traia flashback-uri din trecut. Vedea in fata toate momentele in care fusese las si in care nu ii spusese ca o iubise. Acum o avea atat de aproape, dar nu ii putea spune. Era ... gresit! Se ridica de pe scaun si se aproprie tot mai tare de ea. Ea facu ochii mari dar nu se opri din istorioara ei amuzanta si continua sa rada si sa vorbeasca in acelasi timp. Ii cuprinse fata cu ambele maini si isi aproprie buzele de ale ei. Evident, ea cu ochii ei mici deveniti brusc mari, inca mai vorbea. Zambind ii spuse: taci femeie! Taci o secunda sa te sarut, caci nu cred ca o sa mai rezist!


De uimire mai mult, tacu. Isi lipi buzele umezite de ale ei si simti vibratii si zeci de goluri in stomac. Parca se intamplau cutremure si se iscau adevarate calamitati naturale. Deschise ochii, zambi si spuse: pe maine! Te-am iubit sa stii! Mult de tot!


Trecura mai bine de 20 de minute de cand el plecase dar inca nu isi inchisese gura. Incerca sa reia ultimele minute in minte dar undeva i se intrerupea filmul. Vazu sticla de vin pe jumatate plina. Ahhh... se pare ca mi se trage de la jumatatea asta goala! Bau vinul din sticla pana la fund, trase aer adanc in piept si isi spuse ca pentru sine „acum... ridicati cortina!”.


Intra pe varful picioarele si isi vazu iubitul dormind. Se strecura langa el in pat si isi prinse picioarele reci intr-ale lui. Inchise ochii: dar l-am iubit!


Cand se trezi dimineata isi dadu seama ca o sa aiba o zi grea. Pentru ca ea toata era grea. Era mahmura. Sticlele pe care le bausera cu o seara inainte isi faceau efectul. Auzea pe fundal o banda veche si cicalitoare. Se gandea ca poate e vreo pasare galagioasa. Ea le ura oricum pe toate. Deschise incet ochii si isi vazu iubitul care o certa pentru seara precedenta. Ofta. Isi doarea sa fi fost el.


Iesi pe balcon si cauta din priviri masina lui. Nu mai era. Plecase. Ofta. Nu stia daca ii pare rau sau daca ii pare bine. Se intoarsera din nou acasa. Nu il auzea deloc vorbind, tot ce putea sa auda erau cuvintele lui. Si tot ce putea sa vada era sarutul acela in reluare! Iar si iar si iar...


Trecura 3 luni de atunci. Ea era din nou singura. Adesea ii spusese ca prefera sa fie singura decat intr-o companie proasta. Era modul ei de a trai. O vazu cu mai multe pungi in mana si vorbind la telefon. Asa cum si-o amintea. Nebuna dupa cumparaturi si dependenta de telefon. Isi zambi si se apropie de ea. Inchise repede telefonul si ii sari de gat. Radea din nou. O Doamne... cat o mai iubea!


Esti asa cum te stiu... dependenta de mobil si obsedata de cumparaturi!

Eu??? Cum poti sa imi spui asta??? Nu sunt obsedata dupa cumparaturi! Doar... imi plac pantofii da?! Toti avem defecte!!! Mie imi plac pantofii, spuse ea spasita.

Rase. Hai sa iti fac cinste cu o pereche de pantofi!

Haha. Amuzantule. Vezi ca te iau in serios, dar de aici nu ai de unde...

De ce? I-ai cumparat pe toti?

Scoase copilareste limba spre el. O adora cand se purta ca un copil rasfatat.

Mai bine mi-ai face cinste cu o inghetata!

Acum?! Sunt -6 grade afara!!!

Si? Am spus eu sa imi faci cinste cu o inghetata pe care sa o mananc afara???

Taci femeie... hai sa iti iau inghe!


O saruta parinteste pe frunte. O innebunea sarutul asta. Ii amintea de toate celelalte. De noptile pierdute in zadar.


Minutele petrecute impreuna nu se contorizau. Radeau si se bucurau unul de celalalt ca doi indragostiti. Asa afla el ca ea este din nou singura. Asa afla ea ca el are o iubita. Nici prea prea, nici foarte foarte. Dupa mai multe ore petrecute impreuna isi luara ramas bun si promisesera ca se vor intalni mai des si mai curand.



Se zvarlcolea in pat si isi cauta o pozitie confortabila. O pozitie din care daca inchide ochii nu o sa ii mai vada ochii mari si caprui. O pozitie din care sa nu ii mai auda rasul. Isi lua de sub perna telefonul si ii cauta numarul in agenda. Ii privea poza si radea. Era o poza cu ei doi, facuta de ani de zile, intr-o zi in care se urau reciproc. Era o poza in care radeau. L-ar fi sunat dar ii era teama. Bloca repede tastatura si dadu sa arunce din nou telefonul sub perna oftand. Chiar atunci lumina mobilului se aprinse si vazu ca are un mesaj nou. Era de la el!


Dormi?!...





To be continued...